با همدیگر «خوب» دعوا کنید!

با همدیگر «خوب» دعوا کنید!

http://taknaz.ir/user_files/image/2/12.jpg

بعضی از زن و شوهر‌ها ادعا می‌کنند که تا به حال هیچ‌وقت با هم مشاجره نکرده‌اند. این ادعا برای زوج‌هایی که می‌توانند نظرات‌شان را آزادانه بیان کنند، تقریبا غیر‌ممکن است. برای گروهی از زوج‌ها هم جروبحث، با سروصدای زیادی همراه است و چرخه بی‌پایان دعوا و مرافعه‌ها در خانه آن‌ها هیچ‌وقت تمام نمی‌شود. به‌هرحال تعداد دفعاتی که صدای دعوای زن و شوهر‌ها به گوش می‌رسد جای خود دارد اما مهم این است که بدانیم این بگومگوها واقعا دلیل قابل‌قبولی دارند؟ در زندگی زناشویی شما و همسرتان باید بتوانید بدون نیاز به شخص دیگری، داور جنگ و دعواهای خودتان باشید. بنابراین لازم است درباره قوانین و محدودیت‌هایی که در این زمینه وجود دارد، به توافق برسید. هر دوی شما می‌توانید محدوده‌های قابل‌انعطافی را تعریف کنید که با شخصیت فردی و زندگی مشترک شما مناسب باشند و برای جلوگیری از مشاجره‌های غیر‌ضروری از آن‌ها استفاده کنید. به این ترتیب دعوا می‌تواند حتی به شما کمک کند تا زندگی بهتری داشته باشید! پس برای اینکه دعوای خوب را از دعوای بد تشخیص بدهید و سعی کنید همیشه«خوب» دعوا کنید، این مقاله را بخوانید.

 



 

  چگونه با همسرتان توافق کنید؟
 


در یک ازدواج موفق، هر دو زوج باید بتوانند با یکدیگر مذاکره داشته و به توافق برسند. البته بعضی‌وقت‌ها لازم است که هر دوی شما کمی کوتاه بیایید. به‌طور مثال ممکن است شما دوست داشته باشید برای مسافرت تابستانی در یک ویلای ساحلی اقامت داشته باشید و همسرتان ترجیح دهد در یک خانه جنگلی ساکن شود. در این‌صورت برای این‌که به توافق برسید چند راه‌حل پیش‌رو دارید:
 

  •  می‌توانید چند روز نزدیک ساحل دریا ساکن شوید و بقیه تعطیلات را به خانه جنگلی بروید.
  •   باهم قرار بگذارید که تعطیلات تابستانی را کنار دریا بگذرانید و سال آینده به خانه جنگلی بروید.
  •  هر کدام از شما بخشی از تعطیلات را به تنهایی در محل مورد علاقه‌اش بگذراند.
  •  شرایط یکدیگر را بسنجید و اگر می‌بینید نیاز همسر شما اولویت دارد، خواسته خودتان را به تعویق بیندازید. به‌طور مثال درصورتی‌که می‌دانید همسرتان سال پراسترسی داشته و سکونت در کنار دریا به او آرامش بیشتری می‌دهد، این تابستان خواسته او را برآورده کنید.


 



 

  از جادوی کلمات استفاده کنید
 


اگر یاد بگیرید که با حمله زبانی شریک زندگی‌تان را مورد هدف قرار ندهید، به احتمال زیاد می‌توانید از همسرتان بخواهید از زاویه دید شما به قضیه نگاه کند. بهتر است لحن صحبت‌های‌تان را تغییر دهید و از جادوی کلمات استفاده کنید. می‌توانید یک درخواست تند و خشونت‌‌آمیز را با جملات نرم‌تر طوری تغییر دهید که روی شنونده تاثیر بیشتری داشته باشد و بدین‌ترتیب از جدال‌های همیشگی پیشگیری کنید. یک مثال می‌زنیم، فرض کنید شما و همسرتان جایی باهم قرار داشته‌اید اما او دیر آمده، شما را مدتی در خیابان معطل کرده و بعد هم دیر به مهمانی رسیده‌اید. شما از این کارش ناراحت و کمی هم عصبانی هستید. به جای این‌که بگویید: «تو واقعا آدم بی‌ملاحظه‌ای هستی.» این جمله را به‌کار ببرید:« اگر کمی زودتر می‌آمدی من احساس آرامش بیشتری داشتم و شب بهتری را با هم می‌گذراندیم. می‌توانم روی قرار بعدی که با تو دارم این‌طور حساب کنم؟»

در این صورت همسر شما برای این‌که به درخواست‌تان پاسخ دهد تمایل بیشتری دارد چون احساس نمی‌کند که مورد حمله و فشار قرار گرفته و در مقام دفاع از خودش برنمی‌آید.

 



 

  آتشفشان زناشویی نزدیک است
 


هر وقت احساس کردید آتشفشان یک جنگ و دعوای درست و حسابی بین شما و همسرتان در حال فوران است، دقت کنید تا بفهمید برای کدام‌یک از دلایل زیر در حال بحث کردن هستید:
 

  •  آیا شما و همسرتان سعی می‌کنید با حرف زدن احساس ناراحتی‌تان را بیرون بریزید؟
     
  •  از همسرتان انتظار دارید کار خاصی را انجام دهد؟
  •  حرف‌هایی که از روی عصبانیت به زبان می‌آورید به‌دلیل تفاوت‌های جدی دیدگاه‌تان است یا نوعی ستیزه‌جویی در زندگی مشترک؟
  • راهکارهای مختلفی وجود دارند که جهت کنترل انواع و اقسام دعواها به کار می‌آیند. روش‌هایی که در اینجا به شما توصیه می‌کنیم از بهترین‌ها هستند که با توجه به موقعیت‌های بالا، می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.
  •  اگر همسر شما در تلاش است تا احساس ناراحتی‌اش را بیان کند، بعضی وقتی‌ها خوب است که اصلا هیچ حرفی نزنید و به او اجازه دهید خودش را آرام کند.
  •  اگر از همسرتان انتظار خاصی دارید، یک درخواست مستقیم بهتر از دیگر شیوه‌های غیر‌مستقیم جواب می‌دهد.


 



 

  کی برنده شد؟
 


بعضی از دعواها سرانجام با توافق دو طرف ختم به خیر می‌شود. گروهی از جروبحث‌ها هم به نفع یکی از زوج‌ها به پایان می‌رسند اما در این میان تعدادی از مشاجره‌ها هم هستند که بی‌نتیجه باقی می‌مانند و ممکن است بارها و بارها تکرار شوند.  وقتی در دعواهای زناشویی یکی از زوج‌ها احساس می‌کند خرد شده است، این ازدواج بعدها صدمه می‌بیند. حتی اگر در دعوا یکی از شما تسلیم شد، دیگری نباید از سوی همسرش قلدر یا دغل‌کار احساس شود. در واقع زن و شوهر‌ها هنگام ازدواج نسبت به یکدیگر متعهد می‌شوند و وقتی یکی احساس کند شکست خورده، به‌طور حتم زوج دیگر برنده نخواهد بود. پس در نهایت هر دوی شما باید با نتیجه مباحثه کنار بیایید و به رنجش و عصبانیت‌تان خاتمه دهید.

 



 

دلخوری‌های گذشته را پیش نکشید
 


وقتی زن و شوهر‌ها وارد فاز دعوا می‌شوند، بیشتر اوقات روی یک موضوع بحث می‌کنند اما بعد حرف‌های دیگری را هم پیش می‌کشند و در نهایت ممکن است درباره تمام دلخوری‌ها و رنجش‌های قبلی هم حرف‌هایی بزنند. پس هر وقت به هر دلیلی با همسرتان بگومگویی را شروع کردید، فقط راجع‌به همان موضوع صحبت کنید. به‌طور مثال شاید جروبحث شما درباره مسائل مالی خانواده است و همسرتان می‌خواهد چند قلم کالای تازه برای خانه بخرد. برای مخالفت با او، این موضوع را پیش نکشید که فلان روز غذا را سوزانده یا هنگام ظرف شستن بشقاب‌ها را شکسته است. در غیر این صورت مطمئن باشید که جنگی در راه است.

در چنین مواقعی از یکدیگر ایراد نگیرید. دعواهای زناشویی اغلب فرصتی را در اختیار زن و شوهر‌ها قرار می‌دهد تا برای روان‌شناس شدن کمی تمرین کنند؛ مثلا به هم می‌گویند: «مشکل تو این است که فقط مادرت را دوست داری» یا «تا وقتی مشکلات روانی تو حل نشده جایی نمی‌روی».

در چنین شرایطی همیشه باید بدانید که همسر شما نیاز دارد او را دوست داشته باشید و به او احترام بگذارید. شما روانکاو همسرتان نیستید و کار‌تان این نیست که عیب‌های روان‌شناسی او را پیدا کنید. بنابراین پیش کشیدن این موضوعات هنگام دعوا اصلا استراتژی خوبی نیست.

 



 

روی نقطه ضعف‌او دست نگذارید
 


وقتی شعله‌های دعوا بالا می‌گیرد یکی از رایج‌ترین واکنش زوج‌ها این است که به موضعی پناه می‌برند که می‌دانند به احساسات طرف مقابل آسیب می‌زند. برای مثال شوهری که می‌داند همسرش نسبت به توانایی‌های خود به‌عنوان یک مادر مطمئن نیست، هنگام مجادله بر سر کارهای خانه، موضوع را به این آسیب‌پذیری ربط می‌دهد.

بنابراین بدترین کاری که هنگام دعوا می‌توانید انجام دهید این است که نقطه ضعف‌های همسرتان را پیش بکشید. این حمله‌ها موجی از احساسات ناخوشایند را درون او ایجاد می‌کند که می‌تواند تا مدت‌ها بعد از خاتمه دعوا ادامه داشته باشد.

 



 

وقت‌شناس باشید
 


نسبت به زمانی که همسر شما خلق‌وخوی مناسبی ندارد، حساس باشید. آیا شوهر شما صبح‌ها عجله دارد و آشفته است؟ در این صورت وقتی او از خواب بیدار می‌شود بحث موضوعات مهم را پیش نکشید؛ به‌ویژه اگر موضوع به‌گونه‌ای است که یک مکالمه طولانی را می‌طلبد. به جای این کار زمانی را انتخاب کنید که به‌نظر می‌رسد آرامش او بیشتر است و آمادگی شنیدن صحبت‌های شما را دارد.

پیدا کردن زمان مناسب برای حرف زدن به این معنا نیست که همواره از صحبت کردن هراس دارید بلکه به سادگی نشان می‌دهد اگر همسرتان در وضعیت ذهنی مناسبی نباشد شاید به سرعت با شما مخالفت کند درصورتی‌که اگر موضوع را در یک وقت عادی مطرح کنید، نظر شما را می‌پذیرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد